Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τι γίνεται με τη μεταφορά των μαθητών στο Δήμο Ωρωπού



Σοβαρότατο πρόβλημα έχει προκύψει και στο Δήμο μας με την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Δημοτικής Ενότητας Μαρκοπούλου Ωρωπού, όπου οι γονείς των μαθητών που μεταφέρονται στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ωρωπού αναγκάζονται είτε να μεταφέρουν τα παιδιά με ίδια μέσα είτε να καταβάλουν καθημερινά το αντίτιμο της μεταφοράς τους, σε μια εποχή που το κάθε ευρώ είναι σημαντικό.
Το ημίμετρο της ανάθεσης προσωρινά στην Περιφέρεια της αρμοδιότητας της μεταφοράς των μαθητών δεν λύνει το πρόβλημα και προφανώς δεν έχει ισχύ για τους μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ωρωπού διαμένοντας μόνιμα στο Μαρκόπουλο. Το πρόβλημα όμως θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο σε ένα μήνα , όταν και λήγει η δίμηνη παράταση των περσινών συμβάσεων μεταφοράς μαθητών που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, γεγονός που απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα η μεταφορά των μαθητών για το σύνολο του Δήμου.
Παράλληλα εύλογες απορίες προκαλεί το γεγονός ότι η μεταφορά των μαθητών αντιμετωπίζεται διαφορετικά, ανάλογα με την τοπική ή τη δημοτική κοινότητα και ενώ για κάποιους συμπολίτες μας έχει εξασφαλιστεί από τον Δήμο η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους για κάποιους άλλους η δημοτική αρχή σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αναρωτιόμαστε τελικά οι μαθητές και οι γονείς τους που διαμένουν στο Μαρκόπουλο είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τον κ Δήμαρχο και την συμπολίτευση; Πώς κατάφερε να βρει λύση για τους άλλους γονείς και τα παιδιά τους και συναντά τόσες απροσπέλαστες δυσκολίες για τους μαθητές του Μαρκόπουλου που πηγαινοέρχονται στον Ωρωπό;
Η «ΔΗΣΩ» απαιτεί να εξευρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει και να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές από και προς τα σχολεία τους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.
Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους διακρίσεις μεταξύ των κατοίκων των χωριών του Δήμου Ωρωπού και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τον διαχωρισμό των μαθητών σε πληβείους και πατρικίους.
Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής στα κάτωθι ερωτήματα:
  1. Ποιες λύσεις έχουν εξευρεθεί και έχει εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά κάποιων και όχι όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους;
  2. Γιατί οι λύσεις αυτές δεν μπορούν να εφαρμοστούν για το σύνολο των μαθητών που πρέπει να μετακινούνται από και προς τα σχολεία τους;
  3. Με ποιο ακριβώς κριτήριο έγινε η επιλογή των μαθητών που μπορούν να μετακινούνται δωρεάν και τι έλειπε από τους μαθητές του Μαρκόπουλου ώστε να χαίρουν και αυτοί και οι γονείς τους την δωρεάν μεταφορά;
  4. Ποια είναι η προετοιμασία του Δήμου Ωρωπού ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους όταν λήξει και η παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών;

      
ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΛΕΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΣΩ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε σε Δημόσια Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει  την 1η  Οκτωβρίου 2012 ημέρα  Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επαγγελματικού Λυκείου Ωρωπού (Παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού) για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:



1.Έγκριση σύναψης δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων σε περιοχές του Δήμου Ωρωπού
2. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Οικισμό Χαλκούτσι της Δ.Κ. Σκάλας Ωρωπού, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
3.Παραχώρηση λειτουργίας και χρήσης του ακτινολογικού ιατρείου του Δήμου Ωρωπού στην     ΚΕΔΩ.
4. Λήψη νέας απόφασης για Αναπροσαρμογή του Δημοτικού Φόρου.
5.Λήψη απόφασης για την έγκριση Β τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2012 του Δήμου που έχει υποβληθεί με την υπ. αριθμ 271/2012 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής
6.Έγκριση ένατης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012
7.Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης για την «προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ωστικού αντλιοστασίου στη Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών»
8.Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης για την «προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα αθλητικών εγκαταστάσεων»
9.Έγκριση χρήσης ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος του Δήμου Ωρωπού.
10.Έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Συντηρήσεις αγροτικών και δασικών δρόμων»
11.Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Τακτοποιητικός) του έργου : «Αντικατάσταση επέκταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Σφενδάλης για πυρασφάλεια και έργα ύδρευσης οικισμού Μαλακάσα, Μηλεσίου, Σφενδάλης» της πρώην Κοινότητας Μαλακάσας.
12.Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Τακτοποιητικός) του έργου : «Συντηρήσεις αγροτικών δρόμων» της πρώην Κοινότητας Αφιδνών
13.Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Τακτοποιητικός) του έργου : «Οδοποιία Κοινότητας Μαλακάσας» της πρώην Κοινότητας Μαλακάσας
14. Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Αντικατάσταση υπόγειου αγωγού ύδρευσης καθέτως στη γραμμή Ο.Σ.Ε. Αυλώνος»
15.Έγκριση έκδοσης εγγυητικής επιστολής υπέρ της ΕΥΔΕ Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων για την εκτέλεση του έργου: «Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Αυλώνα-Α΄ φάση»
16.Έγκριση έκδοσης εγγυητικής επιστολής υπέρ της ΕΥΔΕ Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων για την εκτέλεση του έργου: «Αντικατάσταση-βελτίωση δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Πολυδενδρίου»
17.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: « Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Αυλώνα-Α΄ φάση»

18.Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών για κτίσματα από την πυρκαγιά της 25/08/2012 στη Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών και προτάσεις για  να ληφθούν μέτρα στήριξης προς τους πυρόπληκτους
19.Έγκριση Παράτασης της μίσθωσης του κτιρίου που στεγάζεται το Κ.Ε.Π. Αυλώνα
20.Έγκριση Παράτασης της μίσθωσης του κτιρίου που στεγάζεται το Κ.Ε.Π. Καπανδριτίου

                                           Ο   Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου
          

ΝΙΚΟΛΑΟΥ   ΧΡΗΣΤΟΣ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


Η «ΔΗΣΩ» αναγνωρίζει ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού, είναι μια σημαντική προσφορά διασκέδασης και αναψυχής για τους κατοίκους. Ιδιαίτερα σήμερα που τα οικονομικά μέσα των πολιτών είναι πενιχρά η μέριμνα αυτή του Δήμου για τα χωριά μας αποκτά και προστιθέμενη αξία ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην περαιτέρω ενοποίηση των διαφορετικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας.
Ο υπερβάλλων όμως ζήλος της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθούν 3-4 εκδηλώσεις σε κάθε τοπική κοινότητα μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού, δεν συνάδει με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις πραγματικές και πιεστικές κοινωνικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Όσο καλόπιστοι και αν θέλουμε να είμαστε και όσο και αν αναγνωρίζουμε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι αναγκαίες για την διάσωση και διάδοση των παραδόσεών μας και την προβολή του Δήμου μας και ως κοιτίδα πολιτιστικών διεργασιών, δεν μπορούμε παρά να καυτηριάσουμε την προκλητική σπατάλη πολύτιμων πόρων στο βωμό των δημοσίων σχέσεων της δημοτικής αρχής.
Τα χρήματα που δαπανήθηκαν φέτος από το ΝΠΔΔ για πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιδοτήσεις του Δήμου σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε Τοπικές Κοινότητες για την διοργάνωση των Θρησκευτικών Εορτών υπερβαίνουν το ποσό των 200000 €.
Η ΔΗΣΩ ζητά την δραστική μείωση των πόρων που διατίθενται από την δημοτική αρχή για παντός τύπου πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια. Θεωρούμε ότι η περικοπή στο μισό των κονδυλίων είναι υπέρ αρκετό για την πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων και μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο εάν ενεργοποιήσουμε τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού, τους ενθαρρύνουμε να εργαστούν εθελοντικά και αναζητήσουμε και ιδιώτες χορηγούς.
Το ποσό των υπολοίπων 100000 € που προφανώς μπορεί να εξοικονομήσει η δημοτική αρχή προτείνουμε να διατεθεί για την δραστική ενίσχυση των πόρων που διατίθενται για την αντιμετώπιση των πραγματικών και πιεστικών κοινωνικών αναγκών με προτεραιότητα:
  1. Στην ενίσχυση των παιδικών σταθμών του Δήμου ώστε να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες
  2. Στην ενίσχυση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του Δήμου για να μην αναγκαστούμε να κάνουμε εράνους για πετρέλαιο θέρμανσης
  3. Για να λειτουργήσει το πολύτιμο για όσους έχουν ανάγκη Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Βαρναβα-Καραγιάννη Ελένη
Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΩ
Φιλόλογος

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ


Η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, εισηγήθηκε την υπαγωγή σε καθεστώς περιβαλλοντικής ευθύνης του φορέα εκμετάλλευσης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ)  στη θέση Μπορδέχτι της πρώην κοινότητας Συκαμίνου για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημίας σε εφαρμογή του Π.Δ 148/2009.
Η αποκατάσταση του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ πλησίον της κοίτης του ποταμού Ασωπού έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι το ΥΠΕΚΑ από το Φεβρουάριο του 2010 έχει υιοθετήσει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης του Περιβαλλοντικού Κινδύνου στον Ασωπό Ποταμό.
Υπόχρεος φορέας για την ανάληψη του κόστους αποκατάστασης ήταν η κοινότητα Συκαμίνου και επομένως ο Δήμος Ωρωπού, ο οποίος καλείται να λάβει άμεσα τα παρακάτω μέτρα πρόληψης:
Α) Αποτροπή της πρόσβασης και ασφάλιση του χώρου.
Β) Λήψη των απαραίτητων τεχνικών μέτρων για την διακοπή της επικοινωνίας με τον υδροφόρο ορίζοντα και τον Ασωπό Ποταμό.
Γ) Να τεκμηριωθεί το είδος και η έκταση της περιβαλλοντικής ζημιάς και να προσδιοριστεί η σύσταση και η σύνθεση των αποβλήτων που βρίσκονται στο χώρο καθώς και  να επιλεγούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης τόσο στο έδαφος όσο και στον υδροφόρο ορίζοντα.
Δ) Η εισαγγελία Πρωτοδικών καλείται να αποδώσει ευθύνες κατά του φορέα εκμετάλλευσης και να διερευνήσει  τυχόν ποινικές ευθύνες.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εστία μόλυνσης που οφείλει η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει υιοθετώντας τα απαραίτητα μέτρα. Παράλληλα όμως θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι και για τις προτάσεις την πρώην Ειδικής Γραμματέως για τα προσωρινά μέτρα αποκατάστασης του Ασωπού. Διότι δυστυχώς οι ρυπογόνοι παράγοντες είναι πολλοί και ανάμεσά τους  οι βιομηχανίες που λειτουργούν ανεξέλεγκτα στην περιοχή των Οινοφύτων.
Ωστόσο έχει ήδη ανατεθεί η μελέτη δημιουργίας ενός Βιομηχανικού Πάρκου Τύπου Β στα σύνορα Ωρωπού και Τανάγρας.
.
Για αυτούς τους λόγους ερωτάται ο Δήμαρχος Ωρωπού:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε σύμφωνα με τα ανωτέρω δεδομένα;
2. Τι γνωρίζετε για το Βιομηχανικό Πάρκο Τύπου Β που πρόκειται να αναπτυχθεί στα όρια του Δήμου Ωρωπού και της Τανάγρας;
3. Μήπως πρέπει να γνωρίζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού τις μελέτες για να έχει λόγο παρέμβασης ώστε να προστατευτεί το Περιβάλλον ;

Εμείς στη ΔΗΣΩ θεωρούμε ότι δεν επιτρέπεται καμιά υποχώρηση σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και ο κάθε ένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η δημόσια υγεία πρέπει να προστατευθεί από τα οποιαδήποτε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ


Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Επαγγελματικού Λυκείου (Παραλία Μαρκοπούλου "Ωρωπού) στις 21 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00. για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού «Προμήθεια ασφαλτομίγματος»
2. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού «Πλύσιμο - γρασάρισμα οχημάτων του
Δήμου »
3. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού «Λειτουργία Δημοτικού Ασθενοφόρου»
4. Εκδίκαση ενστάσεων κατά του πρακτικού 1 του διαγωνισμού «Προμήθειας
Λαμπτήρων για το Δημοτικό Φωτισμό»
5. Έλεγχος επικαιροποιημένων δικαιολογητικών για το έργο «Κατασκευή
δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οικισμού Μαρκοπούλου "Ωρωπού»
6. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων
7. Απόδοση πάγιας προκαταβολής του Δήμου και αναπλήρωσή της.
8. Απόδοση πάγιας προκαταβολής των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων
και αναπλήρωσή της.
9. Λήψη νέας απόφασης για την κατάρτιση όρων διακήρυξης δημοπρασίας για
τη μίσθωση πάρκινγκ στη Δημοτική Κοινότητα Καλάμου
10. Απόδοση προπληρωμής για τη δαπάνη ταξινόμησης του Δημοτικού
Ασθενοφόρου
11. Λήψη νέας απόφασης για τον καθορισμό Δημοτικού Φόρου
12. Έγκριση εντάλματος προπληρωμής για την επέκταση Δημοτικού Φωτισμού
Παρακαλούμε, σε περίπτωση κωλύματος να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση να ενημερώσετε έγκαιρα τον Πρόεδρό της ώστε να κληθεί το αναπληρωματικό μέλος σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε σε Δημόσια Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει  στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα  Τετάρτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επαγγελματικού Λυκείου Ωρωπού (Παραλία Μαρκοπούλου Ωρωπού) για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

1. Εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο για δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής και ορισμός δικηγόρου σχετικά με τις χωματερές στη θέση Μπουρδέχτι και Φυτό της Κοινότητας Συκαμίνου.
2.  Έγκριση ανάθεσης προμήθειας υγρών καυσίμων.
3.  Έγκριση χρήσης ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος του Δήμου Ωρωπού.
4. Παραχώρηση λειτουργίας και χρήσης του ακτινολογικού ιατρείου του Δήμου Ωρωπού στην ΚΕΔΩ.
5.Προτάσεις για  να ληφθούν μέτρα στήριξης προς τους πυρόπληκτους του Δήμου Ωρωπού των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν ζημιές  από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
6.  Ενημέρωση του Δημοτικού  Συμβουλίου για τον ισολογισμό έναρξης εκκαθάρισης της ΔΕΑΔΩ.
7.Επικαιροποίηση της υπ΄αριθμ.55/2007   Α.Κ.Σ. Μαρκοπούλου Ωρωπού. ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
8. Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας  εργασιών της μελέτης «Εκπόνηση μελετών για την πολεοδόμηση (Ένταξη στο σχέδιο) της περιοχής «Οικισμός Παραλίας Μαρκοπούλου που βρίσκεται εντός της εγκεκριμένης Ζ.Ο.Ε. (Β΄ κατοικία) της πρώην Κοινότητας Μαρκοπούλου Ωρωπού»
9. Έγκριση τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έτους 2012.
10.  Έγκριση   7ης    αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012.
11.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του χώρου διεξαγωγής της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  για τον απολογισμό των πεπραγμένων της  Δημοτικής Αρχής έτους 2011.
12. Έγκριση  της υπ΄αριθμ.75/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού –Περιβάλλοντος &Λειτουργίας Παιδικών &Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού με θέμα: «Έγκριση τροποποίησης ισχύοντος προϋπολογισμού»
13.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 83/2012 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού –Περιβάλλοντος &Λειτουργίας Παιδικών &Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού με θέμα «Καθορισμός ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.»
14. Μετατόπιση περιπτέρων στους Αγίους  Αποστόλους της Δ.Κ. Καλάμου.
15. Έγκριση της υπ΄αριθμ.18/2012 απόφασης της ΚΕΔΩ με θέμα « Ένταξη νέων τμημάτων στις δραστηριότητες της Κ.Ε.Δ.Ω.»
16.Έγκριση της υπ΄αριθμ.  19 /2012 απόφασης  της ΚΕΔΩ με θέμα «Τιμές διδάκτρων για τη συμμετοχή στα νέα τμήματα της ΚΕΔΩ»
17. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Οικισμό Χαλκούτσι της Δ.Κ. Σκάλας Ωρωπού, ύστερα  από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
18.Οικονομική ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων του Δήμου Ωρωπού.
19.Αποδοχή και κατανομή ποσού 33.186,89 € από τους ΚΑΠ έτους 2012 , για κάλυψη λειτουργικών  δαπανών των σχολείων.
20.Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 185.000,00€ από την κατανομή πιστώσεων ΣΑΕ055 έτους 2012   για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

                                           Ο   Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου
          

ΝΙΚΟΛΑΟΥ   ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Επαγγελματικού Λυκείου (Παραλία Μαρκοπούλου "Ωρωπού) στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00. για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων
2. Απόδοση πάγιας προκαταβολής του Δήμου και αναπλήρωσή της.
3. Απόδοση πάγιας προκαταβολής των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων
και αναπλήρωσή της.
4. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού «Προμήθειας Ειδών Προστασίας»
5. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
"Ωρωπού στη δικάσιμο της 18.09.2012 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου
Αθηνών (Ντίνης Παναγιώτης κλπ/0ήμου "Ωρωπού)
6. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
"Ωρωπού στη δικάσιμο της 18.09.2012 ενώπιον Διοικητικού Εφετείου
Αθηνών (Παναγιωτοπούλου Μαρία/Δήμου "Ωρωπού)
7. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
"Ωρωπού στη δικάσιμο της 19.09.2012 ενώπιον Διοικητικού Εφετείου
Αθηνών (Τυροβόλη Άννα/Δήμου "Ωρωπού)
8. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
"Ωρωπού στη δικάσιμο της 25.09.2012 ενώπιον ΣτΕ (Γιανναρόπουλος
κλπ/Δήμου "Ωρωπού
9. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
"Ωρωπού στη δικάσιμο της 26.09.2012 ενώπιον ΣτΕ (Τσενέ Αμαλία/Δήμου
"Ωρωπού)
10. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
"Ωρωπού στη δικάσιμο της 26.09.2012 ενώπιον ΣτΕ(Ν.Α.Α.Α. ΚΑΤΑ
ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ ΑΔΑΜ-226/08 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΕΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ)
11. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
"Ωρωπού στη δικάσιμο της 28.09.2012 ενώπιον Διοικητικού Πρωτοδικείου
12. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
"Ωρωπού στη δικάσιμο της 4.10.2012 ενώπιον Διοικητικού Εφετείου Αθηνών
(έφεση ΟΤΕ/Δήμου Ωρωπού)
13. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
Ωρωπού στη δικάσιμο της 8.10.2012 ενώπιον Διοικητικού Εφετείου Αθηνών
(Δοξανίδης Χρήστος/Δήμου Ωρωπού,Δήμου Διονύσου)
14. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
Ωρωπού στη δικάσιμο της 9.10.2012 ενώπιον Διοικητικού Εφετείου Αθηνών
(Αγωγή Κ/Ξ Κυριακάκης & Σια/Δήμου Ωρωπίων
15. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
Ωρωπού στη δικάσιμο της 10.10.2012 ενώπιον Διοικητικού Εφετείου
Αθηνών (ΕΛΑΤΟΝ Ε.Π.Ε/Δήμου Ωρωπού)
16. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
Ωρωπού στη δικάσιμο της 10.10.2012 ενώπιον ΣτΕ (Παπακωνσταντίνου&
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ/Δήμου Ωρωπού
,Δήμου Διονύσου)
17. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
Ωρωπού στη δικάσιμο της 17.10.2012 ενώπιον ΣτΕ(ΔΥΝΑΜΟΤΟΡΣ ΚΛΠ
ΑΕ/Δήμου Ωρωπού,Δήμου Διονύσου)
18. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
Ωρωπού στη δικάσιμο της 11.10.2012 ενώπιον Διοικητικού Πρωτοδικείου
Αθηνών (Μπουντρονικόλας Νικόλαος/Δήμου Καπανδριτίου κλπ
19. Εντολή σε πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου
Ωρωπού στη δικάσιμο της 28.9.2012.10.2012 ενώπιον Διοικητικού
Πρωτοδικείου Αθηνών (Παπαδοπούλου Μαρία,Ανδριά Ευαγγελία/Δήμου
Ωρωπού.

Παρακαλούμε, σε περίπτωση κωλύματος να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση να ενημερώσετε έγκαιρα τον Πρόεδρό της ώστε να κληθεί το αναπληρωματικό μέλος σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ «ΔΗΣΩ» ΣΤΟ ΕKΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


Στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ που διενεργήθηκε στην Αθήνα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΔΗ.Σ.Ω. συμμετείχε με την επικεφαλής της Δημοτικής της Ομάδας, Βαρνάβα -Καραγιάννη Ελένη.
Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περίοδο της κρίσης είναι πολύ σημαντικός, τόσο στην προώθηση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων  όσο και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης αλλά και του θεσμού της Δημοκρατίας. Με τη μείωση όμως κατά 30% των πόρων της, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. Ενώ το ποσό των 2,7 δις το ελάχιστον για τη λειτουργία των Δήμων παραμένει αίτημα και ζητούμενο. Εάν καταρρεύσουν οι Δήμοι θα καταρρεύσει ένα μεγάλο τμήμα των κοινωνικών υπηρεσιών που διαθέτουν σήμερα οι Δήμοι π.χ, Παιδικοί Σταθμοί , Σχολεία, Βοήθεια στο Σπίτι .Φαίνεται ότι η Τοπική .Αυτοδιοίκηση. έχει προσφέρει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, αφού οι υποχρεώσεις και ο δανεισμός των Δήμων σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν ελαφρά υποχώρηση ενώ τα διαθέσιμα περιορισμένη αύξηση. Το πρόβλημα επομένως είναι της κεντρικής διοίκλησης που μετατοπίζει τις ευθύνες της στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Για την ενίσχυση του ρόλου των Δήμων είναι απαραίτητα μέτρα και προγράμματα ανάπτυξης όπως:
Α) Ένταξη των Δήμων σε προγράμματα ΕΣΠΑ
Β) Αξιοποίηση του Πράσινου Ταμείου.
Γ) Εφαρμογή του Προγράμματος Αυτεπιστασίας των Δήμων από τον ΟΑΕΔ.
Δ) Βελτίωση της οργανωτικής και διαχειριστικής ικανότητας των Δήμων με τα Προγράμματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ψηφιακής Σύγκλησης.
Ε) Συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην χρηματοδότηση των Δήμων για την υλοποίηση έργων
ΣΤ) Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα ΣΔΙΤ για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών και την δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας.
Η «ΔΗΣΩ» θα είναι παρούσα σε όλες τις συσκέψεις που έχουν στόχο την περιφρούρηση του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τον Ιούνιο του 2014 θα διεκδικήσουμε την εντολή του λαού του Δήμου Ωρωπού και θα κάνουμε μια νέα αρχή για τον Δήμο μας και την εκπροσώπησή του.

 ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΝΑΒΑ -ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΣΩ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ