Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στις Αφίδνες και το Πολυδένδρι.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στις Αφίδνες και το Πολυδένδρι.
Στις συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους που συνάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος κυριάρχησε το ζήτημα της διάρθρωσης των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών που θα αναπτυχθούν στο νέο Δήμο.
Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε για πολλοστή φορά ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν χωριά 2 ταχυτήτων και δεν θα αφήσει κανένα χωριό να ερημώσει. Κανένα χωριό δεν θα χάσει τις υπηρεσίες του και οι κάτοικοι δεν θα χάνουν τον χρόνο τους προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους στην έδρα του Δήμου.
Σημαντικό για την πορεία του νέου Δήμου είναι να αναδειχτεί και να αξιοποιηθεί η ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε χωριού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του και του πολιτισμού του. Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ενότητα και όχι μέσα από τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Το στοίχημα του μέλλοντος θα κερδηθεί μέσα από την ενότητα των 11 χωριών και μέσα από την Συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Η επένδυση επίσης στο κοινωνικό κράτος είναι επένδυση στον άνθρωπο. Η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής είναι βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κοινωνικό κράτος ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και ότι ο περιορισμός των παροχών προς τους πολίτες θα σώσει την χώρα, η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» θα αποδείξει και στην πράξη ότι η ορθολογική λειτουργία των κοινωνικών δομών, η ενίσχυση των κοινωνικών παροχών και η απόδοση κοινωνικού μισθού είναι η πολιτική που μπορεί πραγματικά να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να δημιουργηθεί πλούτος και προκειμένου αυτός να κατανέμεται δίκαια στους πολίτες. ΚΑΠΗ θα υπάρχει σε κάθε χωριό, βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός θα υπάρχει σε κάθε χωριό, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα καλύπτει τις ανάγκες σε κάθε ένα από τα 11 χωριά. Όλοι οι κάτοικοι του νέου Δήμου θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες δομές υγειονομικής φροντίδας. Όλα τα χωριά θα έχουν ισότιμο μερίδιο στην ανάπτυξη και ο κάθε κάτοικος θα ξέρει ότι η νέα δημοτική αρχή σέβεται απόλυτα τα δικαιώματά του.
«Θα περιφρουρήσουμε τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και μέσα από την συνεννόηση και την κατανόηση των προβλημάτων του κάθε χωριού θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρότυπο, για τον οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι όταν θα έρθει η ώρα να παραδώσουμε τον τόπο μας στα παιδιά μας. Η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών δημιουργείται όταν εμείς που έχουμε σήμερα την ευθύνη φροντίζουμε να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί το μέλλον του τόπου μας, δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί η περιουσία των παιδιών μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου.       

Τα χωριά μας θα μείνουν ζωντανά – Δεν θα επιτρέψω παιχνίδια με το μέλλον του τόπου μας (Ομιλία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στο Πολυδένδρι 30-10-2010)

Απερίγραπτη ήταν η συμμετοχή των φίλων και των υποστηρικτών του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» στην ομιλία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο Πολυδένδρι, όπου και πάλι το Πνευματικό Κέντρο αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει όλους όσους ήθελαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, τα οράματα και τις δεσμεύσεις του Συνδυασμού της νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ο Βασίλης Οικονόμου ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η δημιουργία στην Βόρεια Αττική του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου της Αττικής, προκαλεί από μόνη της πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει όλοι να τα έχουν στο μυαλό τους όταν σκέφτονται την πορεία που μπορεί να ακολουθήσει ο μοναδικός σε ομορφιά αυτός Δήμος που συνδυάζει βουνό, θάλασσα και λίμνη. Σίγουρα μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης έχει το παραλιακό μέτωπο, καθώς ο τρόπος ανάπτυξης στην χώρα μας είναι τέτοιος που «πριμοδοτεί» την παραλιακή ανάπτυξη. Καθήκον όμως της νέας δημοτικής αρχής είναι να εξισορροπήσει την ανάπτυξη, να μην επιτρέψει να υπάρχουν χωριά δύο ταχυτήτων, να παρέμβει ώστε οι κάτοικοι να καρπώνονται με ίσους όρους τον παραγόμενο πλούτο, να τυγχάνουν του σεβασμού που τους οφείλει η πολιτεία, να τους αποδίδεται ο κοινωνικός μισθός.
Τα χωριά μας θα μείνουν ζωντανά
Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν διαχωριστικές γραμμές στο νέο Δήμο,  προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων ακόμα και όταν υποθηκεύουν το μέλλον του νέου Δήμου, η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι ξεκάθαρη. Δεν επιτρέπονται τα παιχνίδια σε βάρος της κοινωνίας, του Δήμου και των 11 χωριών που αποτελούν από κοινού το νέο Δήμο. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για μερικούς και υποβάθμιση για το σύνολο. Δεν μπορούν και δεν θα υπάρξουν χωριά 2 ταχυτήτων, δεν θα έχουμε από την μια αναπτυσσόμενες περιοχές και από την άλλη υποανάπτυκτες. Μια τέτοια ανάπτυξη θα είναι καταστροφική για το μέλλον όλου του Δήμου, θα είναι καταστροφική για το μέλλον όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. «Δεσμευόμαστε ότι κανένα χωριό δεν θα χάσει τις υπηρεσίες του, κανένα χωριό δεν θα χάσει την ταυτότητά του. Χρειαζόμαστε την διαφορετικότητα, χρειαζόμαστε την εναλλακτική ανάπτυξη, έχουμε ανάγκη το κάθε χωριό να προσφέρει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν μπορούν να υπάρξουν διαχωρισμοί στο νέο Δήμο. Έχουμε ανάγκη την ενότητα και την κοινή δράση. Οι πιθανότητες επιτυχίας του νέου Δήμου υπάρχουν στην βασική προϋπόθεση ότι τα χωριά μας είναι ενωμένα και ως σύνολο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έρχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου.
Υποδομές για όλους για ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης
Τα προβλήματα είναι πολλά και αυτά που πρέπει να γίνουν για να είμαστε μια κοινωνία με πολιτισμένους όρους διαβίωσης δεν μπορούν άλλο να περιμένουν. Η αποχέτευση είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και δυστυχώς έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου. Ο στόχος είναι να ενταχθούν τα 11 χωριά του νέου Δήμου Ωρωπού στο ΕΣΠΑ και να δημιουργηθεί κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο που θα καταλήγει στον παρακηφίσιο αγωγό. Είναι ντροπή να τελειώνει το 2010 και ακόμα να υπάρχουν βόθροι. Υπάρχουν χρήματα για το έργο αυτό και πρέπει να αξιοποιηθούν τάχιστα. Δεν νοείται στις σημερινές οικονομικές συνθήκες να καθυστερούμε στην απορρόφηση κονδυλίων και πόρων που θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Δεν θα επιτρέψουμε να χάνονται τα ευρώ στην γραφειοκρατία του Δημοσίου και κρίσιμα έργα να μην πραγματοποιούνται γιατί δεν προλάβαμε τις προθεσμίες. Ταυτόχρονα η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεσμεύεται για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης ώστε αυτό να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και να αισθάνεται ασφάλεια ο κάθε κάτοικος του νέου Δήμου καταναλώνοντας νερό από την βρύση του σπιτιού του. Σημαντικό τέλος στοιχείο για την βελτίωση του επιπέδου ζωής αποτελεί το ζήτημα των απορριμμάτων και της καθαριότητας του νέου Δήμου. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις αυτοσχέδιες χωματερές και να υπάρξει σχολαστική καθαριότητα και στα 11 χωριά. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα μέσα που διαθέτει ο νέος Δήμος. Θέλουμε τα απορριμματοφόρα να μαζεύουν συνεχώς τα σκουπίδια και όχι να σπαταλάται ο μισός χρόνος εργασίας στην μεταφορά των απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια. Για το λόγο αυτό θα μελετήσουμε την δυνατότητα δημιουργίας σταθμού μεταφόρτωσης, σε απόσταση ασφαλείας από το οικιστικό περιβάλλον, όπου θα συγκεντρώνονται τα απορρίμματα, θα υπόκεινται σε διαχωρισμό, θα κομποστοποιούνται και θα συσκευάζονται, γεγονός που θα μειώσει το κόστος και το χρόνο μεταφοράς στα Άνω Λιόσια, ενώ θα μειώσει σημαντικά και τον όγκο τους. Παράλληλα θα επενδύσουμε στην ανακύκλωση, σύμφωνα με το πρότυπο της Ελευσίνας, προκειμένου να έχουμε σημαντική μείωση των απορριμμάτων αλλά και οφέλη περιβαλλοντικά και οικονομικά για τον Δήμο και τους κατοίκους του.
Δομές Προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Εάν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας και στους πολίτες που μας εμπιστεύονται οφείλουμε να περιφρουρήσουμε και να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, να διατηρήσουμε τις δομές που ήδη υπάρχουν και να δημιουργήσουμε και νέες όπου κρίνουμε ότι υπάρχουν ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά δεσμευόμαστε για την λειτουργία ενός τουλάχιστον ΚΑΠΗ σε κάθε ένα από τα 11 χωριά. Για εμάς δεν ευθύνονται τα ΚΑΠΗ για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του κράτους. Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα μέλη των ΚΑΠΗ μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας και να συνδράμουν με τις εμπειρίες και τις δυνάμεις τους στην κοινωνική μας εξέλιξη. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα παρέχει τις σημαντικές του υπηρεσίες και στα 11 χωριά του Δήμου μας, στη βάση των πραγματικών αναγκών. Βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός θα υπάρχει σε κάθε χωριό του Δήμου μας. Θέλουμε ο κόσμος να μείνει στα χωριά μας και να απολαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος στα πλαίσια του αναδιανεμητικού του ρόλου και στα πλαίσια του κοινωνικού κράτους. Πιστεύουμε ότι μέσα από τέτοιες πολιτικές μπορεί να επιτευχθούν όλα μας τα οράματα για τον νέο Δήμο.
Δημοτική συγκοινωνία για τα 11 χωριά
Στόχος μας είναι η δημιουργία δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέει τα 11 χωριά και θα έχει ως σημείο αναφοράς το τρένο. Μπορούμε να αναδείξουμε το τρένο ως βασικό μέσο μεταφοράς για τους κατοίκους του νέου Δήμου καθώς είναι το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον μέσο, είναι οικονομικό, γρήγορο και ασφαλές. Επίσης η σύνδεση με το τρένο θα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στην περιοχή μας για τους επισκέπτες που θα θέλουν να απολαύσουν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον μας, θα θέλουν να συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας και θα βρίσκουν έναν κοντινό και φιλόξενο προορισμό κάθε φορά που θα θέλουν να αποδράσουν από τα ασφυκτικά πλαίσια και τους ρυθμούς της πρωτεύουσας.
Ήπια τουριστική ανάπτυξη – Προστασία του Περιβάλλοντος        
Επενδύουμε στην ήπια τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με αξιοποίηση των φυσικών μας πλεονεκτημάτων. Δεν μας ενδιαφέρει μια παραθεριστική ανάπτυξη. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος να έρχεται στον Δήμο μας για να απολαμβάνει το φυσικό περιβάλλον και τις ποιοτικές υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε. Η ανάδειξη και ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων, η προβολή της ιστορίας μας, η ενεργή υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων, η δημιουργία του «Αμφιάρειου Φεστιβάλ», η δημιουργία Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου, η ταυτόχρονη ανάδειξη της παραλίας, του βουνού και της Λίμνης,  μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη χωρίς να καταστρέφουμε το περιβάλλον. Μπορούν να φέρουν νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και να φέρουν σημαντικούς πόρους στο νέο Δήμο χρηματοδοτώντας πολλές από τις αναγκαίες κοινωνικές πολιτικές. Δεν θα λειτουργήσουμε ως επιχείρηση αλλά ως κοινωνικό σύνολο που θα το διέπει η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Στον πλούτο που θα παράγουμε θα έχουν όλοι πρόσβαση. Ο Δήμος θα λειτουργήσει ανταποδοτικά προς τους πολίτες, θα είναι ο σύμμαχος και ο συμπαραστάτης του πολίτη.
Πυροσβεστικός Σταθμός  
Θα βρεθεί χώρος για τον πυροσβεστικό σταθμό που υπήρχε στο Πολυδένδρι και ο οποίος ήταν αρμόδιος για την προστασία μας. Δυστυχώς αυτή την στιγμή με το κλείσιμο του πυροσβεστικού σταθμού, η πλησιέστερη πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται στους Θρακομακεδόνες, πολύ μακριά από τα δάση του Δήμου μας. Οφείλουμε να προστατέψουμε τις δασικές μας εκτάσεις και σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε χρειαζόμαστε εγκατεστημένο μόνιμα στην περιοχή μας ένα σταθμό της πυροσβεστικής για άμεση επέμβαση όποτε χρειάζεται. Στα ζητήματα της πυρασφάλειας έχουμε πολλά να κάνουμε και δεν αρκεί μόνο η Πυροσβεστική. Θα συνεργαστούμε με την επιστημονική κοινότητα για την ανάπτυξη συστημάτων πυρασφάλειας που θα προστατεύουν τα δάση μας αλλά και τις ιδιωτικές περιουσίες.
Ολοκλήρωση των σχεδίων πόλεως σε ρεαλιστική βάση
Σημαντικό πρόβλημα και στον νέο Δήμο του Ωρωπού προκαλεί η πρωτοφανής νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού Περιβάλλοντος που απαγορεύει την οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα στα χωριά της Βόρειας Αττικής έως ότου κυρωθούν οι δασικοί χάρτες. Η απαγόρευση ακόμα και επισκευών στους οικισμούς που προϋπάρχουν του 1923 είναι τραγική, άδικη και οδηγεί στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Η Προστασία του Περιβάλλοντος θα προέλθει μέσα από την κοινωνική ευαισθητοποίηση και με την συμμετοχή του κάθε πολίτη. Ο Δήμος Ωρωπού και η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεσμεύονται για ολοκλήρωση των Σχεδίων Πόλεως σε ρεαλιστική βάση με βάση τους υπάρχοντες νόμιμους οικισμούς και στα όρια της οικιστικής ανάπτυξης που θα τεθούν από την ίδια την κοινωνία για τις επόμενες δεκαετίες
Γραφείο Σταδιοδρομίας για τους νέους και τους ανέργους
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και βέβαια και ο νέος Δήμος Ωρωπού είναι αυτό της ανεργίας, το οποίο και θα οξυνθεί τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα η απάντηση της Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό είναι η δημιουργία πρότυπου Γραφείου Σταδιοδρομίας. Αυτό για το οποίο μπορούμε να δεσμευτούμε είναι ότι θα φροντίσουμε να γνωρίζουμε και να κοινοποιούμε τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον Δήμο μας και παράλληλα να ζητάμε και να συστήνουμε προς τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν ανθρώπους του Δήμου μας για την κάλυψη των αναγκών τους. Πρόκειται για μια δέσμευση ευθύνης που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της σύγχρονης αυτής μάστιγας που φέρνει το Μνημόνιο και οι νέες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην χώρα μας.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ








Αντώνακας Παναγιώτης, υποψήφιος Σύμβουλος για το Τοπικό Συμβούλιο Συκαμίνου με τον Συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"



Άρθρο του Τρύφωνα Μπαρδάκα, υποψήφιου Συμβούλου για το Τοπικό Συμβούλιο της Σκάλας Ωρωπού, με τον συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"

Αγαπητοί μου φίλοι και συνδημότες του Δήμου Ωρωπού,
Στη νέα κατά Καλλικράτη αυτοδιοικητική πραγματικότητα που λέγεται «Δήμος Ωρωπού» καταλαβαίνουμε ότι δεν νοείται ανάπτυξή του, αν δεν συνεργαστούν μεταξύ τους οι τοπικές κοινωνίες πάνω σε ένα κεντρικό σχεδιασμό που αφενός συμπεριλαμβάνει και αναδεικνύει τα τοπικά χαρακτηριστικά και συμφέροντα, αλλά και παρ’ όλα αυτά στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση και ανάπτυξη. Προϋπόθεση λοιπόν όλων είναι η ύπαρξη κεντρικού σχεδίου που θα πρέπει να περιγράφει με απλό μεν, περιεκτικό δε τρόπο το πώς και με ποια συγκεκριμένα βήματα μπορεί να επιτευχθεί το ποθούμενο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να κατανέμει ρόλους και αρμοδιότητες σ’ αυτούς που θα αναλάβουν την εφαρμογή του σχεδίου και την επιτυχή πραγματοποίησή του, καθώς και να ορίζει τους κανόνες συνεργασίας μεταξύ τους. Θα πρέπει να διασφαλίζει ότι στη πορεία του χρόνου δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο, είτε αυτός λέγεται «τοπικό διαμέρισμα», είτε «κοινωνική ομάδα», είτε τέλος λέγεται «πολίτης».
Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Θέλει λεπτομερή οργάνωση και συγκρότηση, θέλει όρεξη για δουλειά και προθυμία για συνεργασία και θέλει τέλος συνεχή έλεγχο για να παραμείνει στο στόχο του που δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Χρειάζεται διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες, έτσι ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και να εξασφαλισθεί η συμμετοχή του στη προσπάθεια (μέσα από τοπικούς συλλόγους, τοπικά δημοψηφίσματα, εθελοντικές ομάδες εργασίας κ.λ.π.). Δεν χωρούν εδώ «ατομικές προσπάθειες». Όποιος ή όποια έχει απώτερο σκοπό το ίδιον όφελος , όποιος λειτουργεί με πρόσχημα το κοινό συμφέρον αλλά με γνώμονα το προσωπικό όφελος, αυτός είναι «καρκίνωμα» και πρέπει είτε να αφαιρεθεί είτε να περιορισθεί, αλλιώς μοιραία θα οδηγήσει σε αποτυχία του όλου εγχειρήματος.
Τα προβλήματα που είναι και πολλά και επί σειρά ετών άλυτα, πρέπει να στοχοθετηθούν, να αναλυθούν και να αντιμετωπιστούν. Όλοι μαζί πρέπει να ενεργοποιηθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση, να συμμετέχουμε στη κοινή προσπάθεια, να μη γίνουμε παράσιτα της κοινωνίας μας. Όχι μόνο δεν πρέπει να πιστεύουμε πως δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη κοινωνία της οποίας είμαστε μέλη, αλλά αντίθετα είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε στη διαδικασία αλλαγής της. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στο έργο της ίδιας μας της ιστορίας και της ιστορίας του τόπου μας. Είναι ανάγκη και υποχρέωση να είμαστε οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
Ας λάβει ο καθένας μας υπόψη του τα παραπάνω και ας αναλογισθεί το βάρος της απόφασής του για το ποιος θα είναι αύριο ο κεντρικός σχεδιαστής και διαχειριστής και το πώς θα καθορίσει αυτός το μέλλον μας, το μέλλον του τόπου μας , το μέλλον των παιδιών μας.
Προσωπικά, στη προσπάθειά μου να επιλέξω το ποιος είναι ο ικανότερος να σηκώσει πάνω του το βάρος της ευθύνης για το μέλλον του τόπου μας, οι επιλογές μου ήταν περιοριστικά λίγες, οι εξής μία : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Με αλέκιαστη προσωπικότητα, κύρος, ήθος και άρτιο πρόγραμμα, μας ζητά την εμπιστοσύνη και την εντολή μας ώστε να ηγηθεί του αγώνα που θα καθορίσει το μέλλον μας στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Μας ζητά τη συνεργασία μας στο δύσκολο εγχείρημα που λέγεται Καλλικρατικός Δήμος Ωρωπού.
Επειδή πραγματικά όπως λέει και το γνωστό τραγούδι «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα» αποφάσισα  να ενώσω τις δυνάμεις μου και να υποστηρίξω το πρόγραμμα δράσης της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» του Βασίλη Οικονόμου, αλλά και να σταθώ κριτής εκ των έσω, της μη ορθής εφαρμογής του.
Σας απευθύνω λοιπόν πρόσκληση να υποστηρίξετε με τη ψήφο σας το συνδυασμό μας «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», αλλά και πρόκληση να γίνετε οι καθημερινοί μας κριτές ώστε κανείς να μην παρεκκλίνει στο ελάχιστο από τις βασικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Ζητώ τη βοήθεια και συμμετοχή όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή του τόπου μας και του Ελληνικού κράτους γενικότερα για να βγάλουμε τον Ωρωπό από την αφάνεια και να τον καταστήσουμε ένα Δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ για τα ελληνικά δεδομένα, όχι μόνο για μας αλλά πολύ περισσότερο για να τον παραδώσουμε υπερήφανοι σαν πολύτιμη κληρονομιά στα παιδιά μας, στους αυριανούς πολίτες αυτού του Δήμου.
Με πλήρη επίγνωση και συναίσθηση των ευθυνών μου
Τρύφων Δημ. Μπαρδάκας
Υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Σκάλας  Ωρωπού
Με τη «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό»
 με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Οικονόμου.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στην υπαίθρια αγορά του Ωρωπού και το Χαλκούτσι.

To Σάββατο 30 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στην υπαίθρια αγορά του Ωρωπού και στο Χαλκούτσι.
Στις συζητήσεις που είχε ο Βασίλης Οικονόμου με τους κατοίκους αλλά και τους εμπόρους κυριάρχησε το ζήτημα της αύξησης του κόστους ζωής και της δραστικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης της ελληνικής οικογένειας. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται στην χώρα μας δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας σε όλους για το μέλλον και δυστυχώς οι πολιτικές που ακολουθούνται επιτείνουν αντί να αντιμετωπίζουν αυτή την πραγματικότητα. Η εμμονή κάποιων να θεωρούν σπατάλη το κοινωνικό κράτος και τον αναδιανεμητικό ρόλο που οφείλει να διέπει την λειτουργία του κράτους δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα, οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία και καταδικάζει κυρίως τις μικρομεσαίες εμπορικές δραστηριότητες.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η διάσωση της οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ουσιαστική υποστήριξη του κοινωνικού κράτους, δεσμεύεται για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών προστασίας και υποστήριξης του πολίτη κατά τρόπο που θα προκύπτει και σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τον προϋπολογισμό της μέσης οικογένειας του νέου Δήμου. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το «Βοήθεια στο Σπίτι», το δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από δημοτικό γραφείο σταδιοδρομίας, είναι μερικές από τις προτάσεις που θα δώσουν πραγματική υποστήριξη στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στις οικογένειές τους. Η εξοικονόμηση πόρων για την κάθε οικογένεια μέσα από αυτή την διαδικασία θα είναι σημαντική, γεγονός που μπορεί να τονώσει και την εμπορική δραστηριότητα.
Παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου θα δουν το εισόδημα τους να αυξάνεται, γεγονός που θα επιφέρει οφέλη στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Οι αναπτυξιακές τέλος προτάσεις θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, θα φέρουν τουριστική και όχι παραθεριστική ανάπτυξη και θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα στο νέο Δήμο Ωρωπού.
Στόχος είναι όλοι οι κάτοικοι να συμμετέχουν ισότιμα στον πλούτο που θα παράγεται και να αναπτυχθούν τα κατάλληλα ανταποδοτικά και αναδιανεμητικά εργαλεία. Η κοινωνική συνοχή και η ορθολογική ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσα από την κοινωνική δικαιοσύνη και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να φροντίζει ώστε αυτή να επικρατεί. Ο Δήμος θα είναι μεν μηχανισμός ανάπτυξης αλλά κυρίως θα είναι ο κοινωνικός θύλακας που θα προστατεύει τους πιο αδύναμους εξασφαλίζοντας όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους.       

Διαφάνεια παντού. Δεν θα επιτρέψουμε στις χαλαρές συνειδήσεις να πλουτίσουν σε βάρος του Δήμου και των πολιτών (Ομιλία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στο Μαρκόπουλο 29-10-2010)

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των φίλων και των υποστηρικτών του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» στην ομιλία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου στο Μαρκόπουλο του Ωρωπού.
Ο Βασίλης Οικονόμου ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι ο νέος Δήμος Ωρωπού δίνει την μεγάλη ευκαιρία σε όποιον πραγματικά αγαπάει τον τόπο του να προσφέρει, να δημιουργήσει να λύσει προβλήματα και γιατί όχι να γράψει ιστορία. Για να δημιουργηθεί όμως ένας Δήμος πρότυπο για όλη την Ελλάδα, για να γίνει ο Ωρωπός σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, είναι απαραίτητο να ισχύσει μια βασική συνθήκη. Η Συνεννόηση. Όποιος αγαπάει τον τόπο του και θέλει να προσφέρει, θα βρει ανοιχτές τις πόρτες του Δήμου και θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά, με τις ιδέες του και τις προτάσεις του, ακόμα και με την δημιουργική αντιπαράθεση, από όπου μπορούν να προκύψουν λύσεις. Αντίθετα, αυτοί που χρησιμοποιούν τον νέο Δήμο προκειμένου να διχάσουν τα 11 χωριά και την τοπική κοινωνία, αυτοί που βλέπουν ως ευκαιρία προσωπικού πλουτισμού την δημιουργία του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου της Αττικής και επενδύουν στην διχόνοια και την άσκοπη και ατέρμονη αντιπαράθεση αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και  αποκρύπτοντας τις πραγματικές τους βλέψεις και τα ιδιοτελή τους κίνητρα, θα βρουν τις πόρτες του Δήμου, αλλά και των ανθρώπων του Δήμου, ερμητικά κλειστές. «Δεν θα επιτρέψουμε στις χαλαρές συνειδήσεις να καρπωθούν αυτά που προορίζονται για τους πολίτες. Δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη νομιμότητα. Δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ηθική. Για εμάς κάθε ενέργεια πρέπει να είναι και νόμιμη και ηθική. Δεν θα ανεχτούμε εκπτώσεις σε ζητήματα διαφάνειας και δεν θα ανεχτούμε καταστάσεις που θίγουν το κοινό αίσθημα του δικαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δήμος Αλληλέγγυος στον Πολίτη
Στις νέες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που καλούμαστε όλοι να ζήσουμε, ο Δήμος οφείλει να είναι αλληλέγγυος στον πολίτη. Στην συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται να καταργηθεί το κοινωνικό κράτος, μέσα από όσα επιβάλλει το Μνημόνιο και από όσα επιθυμούν οι εντολοδόχοι αλλότριων συμφερόντων, τελευταίο παράδειγμα ο κ Προβόπουλος, ο Δήμος οφείλει να απαντήσει. Οφείλει να λειτουργήσει ως ανάχωμα στις καταστροφικές αυτές πολιτικές που χρεώνουν στον ελληνικό λαό τις δικές τους αστοχίες, τα δικά τους λάθη και τις δικές τους παραλείψεις. Ο Δήμος Ωρωπού θα εξελιχθεί στον απαραίτητο κοινωνικό θύλακα που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες με δυσκολία σήμερα συγκεντρώνουν τα απαραίτητα μέσα επιβίωσης. Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όλο και περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Σε ένα έτος που είναι αφιερωμένο από την Ευρώπη για την καταπολέμηση της φτώχειας, η Ευρώπη και οι συνεργαζόμενοι Έλληνες τεχνοκράτες, θεωρούν ότι πρέπει να μειωθεί το κοινωνικό κράτος, να μειωθούν ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας, να ελαχιστοποιηθούν οι παροχές της συντεταγμένης πολιτείας προς τον ελληνικό λαό που καλείται να πληρώνει περισσότερα για να παίρνει όλο και λιγότερα. Στο δημοσιονομικό αυτό consensus που θεωρεί κάθε δημόσιο λειτούργημα επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι κερδοφόρα, εμείς δεν συναινούμε. Για εμάς ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι κερδοφόρα και να ανεβάζει μάλιστα κάθε χρόνο τον τζίρο της. Κάθε ευρώ που θα έρχεται στον Δήμο θα διατίθεται στους πολίτες με έργα υποδομών, με κοινωνικές δομές, με ανταποδοτικές πολιτικές που θα στηρίζονται στην αναδιανομή και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο Δήμος δεν είναι ούτε θα γίνει μηχανισμός αποταμίευσης. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που έρχονται είναι ο καιρός να ξεχωρίσει η "ήρα από το στάρι". Στα δύσκολα και στα μεγάλα προβλήματα κρίνονται αυτοί που πραγματικά μπορούν να προσφέρουν.

Αποχέτευση – Διαχείριση Απορριμμάτων – Βιολογικοί Καθαρισμοί - Ύδρευση  
Βρισκόμαστε στο 2010, ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τμήμα του «πολιτισμένου κόσμου» και ακόμα λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα δεν έχουμε ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές. Στο τέλος της πρώτης θητείας μου στο νέο Δήμο του Ωρωπού δεσμεύομαι ότι θα υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο και ότι όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να ανοίξουν την βρύση τους και να πιουν νερό χωρίς να φοβούνται για την ασφάλεια του νερού. Είναι ντροπή για την περιοχή μας να είναι υποχρεωμένοι οι κάτοικοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πιουν και πολλοί ακόμα και για να πλυθούν. Αυτά τα τριτοκοσμικά φαινόμενα θα είναι παρελθόν στο νέο Δήμο του Ωρωπού. Παράλληλα και από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και μελέτες για την χωροθέτηση βιολογικών καθαρισμών που θα καλύπτουν τις ανάγκες και για τα 11 χωριά. Η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή μας που δεν επιδέχεται καθυστερήσεις ή διαπραγματεύσεις με όσους τον ρυπαίνουν. Ο Ασωπός θα ξαναγίνει ποτάμι και τα 11 χωριά θα αποκτήσουν δίκτυο ασφαλούς ύδρευσης.  Στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και της βελτίωσης των όρων ζωής πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Στον νέο Δήμο του Ωρωπού θα γίνει συστηματική προσπάθεια για την σχολαστική περισυλλογή των απορριμμάτων και την καθαριότητα όλων των περιοχών. Προκειμένου όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα να είναι εφικτό θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι ώστε να αναπτυχθούν πολιτικές που θα συμβάλλουν στην μείωση του όγκου τους. Κεντρικό ρόλο λοιπόν θα κατέχει η ανακύκλωση, στα πρότυπα της Ελευσίνας, η οποία αν εφαρμοστεί σωστά και συνειδητά θα φέρει και πόρους στον Δήμο και τους πολίτες, ενώ θα μειώσει σημαντικά και το κόστος της περισυλλογής των απορριμμάτων. Θα μελετήσουμε την δυνατότητα χωροθέτησης σταθμού μεταφόρτωσης σε απόσταση ασφαλείας από το  οικιστικό περιβάλλον ώστε να μπορεί να γίνεται επεξεργασία των απορριμμάτων με συστήματα διαλογής και κομποστοποίησης, να συσκευάζονται τα τελικά απορρίμματα και να μειώνεται ο όγκος και το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Τα απορριμματοφόρα θέλουμε να μαζεύουν συνεχώς τα σκουπίδια κάτι που δεν γίνεται εφόσον ο μίσος χρόνος εργασίας σπαταλάται για την απόρριψή τους στα Άνω Λιόσια. Θα μπει οριστικό τέλος στις αυτοσχέδιες χωματερές και στην ανεξέλεγκτη ρίψη μπάζων σε όλη την Επικράτεια του Δήμου με συχνούς ελέγχους από το προσωπικό του Δήμου και αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους επιμένουν να ρυπαίνουν τους ελεύθερους χώρους.

Κοινωνική Πολιτική για τους κατοίκους του Μαρκόπουλου 
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» πιστεύει ότι δεν αποτελούν «σπατάλη» οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής, οι υποδομές και οι δομές που υποστηρίζουν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αντίθετα πιστεύει ότι η κοινωνική πολιτική είναι η ελάχιστη υποχρέωση του ελληνικού κράτους απέναντι στον πολίτη, είναι συνταγματική υποχρέωση και σε καμία περίπτωση το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών δομών δεν ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση. Στις σημερινές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες οφείλουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες κοινωνικές δομές, να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσουμε όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους. Στα πλαίσια αυτά δεσμευόμαστε:
1. Λειτουργία ενός τουλάχιστον ΚΑΠΗ σε κάθε ένα από τα 11 χωριά. Πιστεύουμε ότι τα χρήματα που χρειάζονται για την λειτουργία των ΚΑΠΗ πιάνουν πραγματικά τόπο και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση περιττή σπατάλη. Αντίθετα με την κατάλληλη οργάνωση και την συστηματική υποστήριξη της λειτουργίας τους είναι εφικτή η ενεργός συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, γεγονός που σε κάθε περίπτωση λειτουργεί ανταποδοτικά προς το κοινωνικό σύνολο. Πολλές μάλιστα είναι οι περιπτώσεις που τα ΚΑΠΗ έχουν οργανώσει εθελοντικές παρεμβάσεις σε σημαντικά ζητήματα και έχουν βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων. 
2. Εξασφάλιση λειτουργίας δημοτικού βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού σε κάθε ένα από τα 11 χωριά με δυνατότητα κάλυψης του συνόλου των αναγκών σήμερα αλλά και στο μέλλον.
3. Σχέδιο κάλυψης των αναγκών πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας με δημιουργία δημοτικών ιατρείων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο
4. Εξασφάλιση πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αναβάθμιση των υπηρεσιών του για όλους όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη και κατάλληλη στελέχωση του με το απαραίτητο προσωπικό 

Επένδυση στον πολιτισμό και την ιστορία μας
Στόχος της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» είναι η επένδυση στον Τουρισμό και όχι στον παραθερισμό. Για το λόγο αυτό στο πρόγραμμα που έχει καταθέσει προβλέπει την δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου και την επένδυση στον πολιτισμό και την ιστορία του νέου Δήμου. Η Ίδρυση επίσης του «Αμφιάρειου Φεστιβάλ» μπορεί να δώσει κύρος και μεγάλη προβολή στο σημαντικό πολιτιστικό έργο που πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού μας αποτελούν οι βυζαντινές εκκλησίες όπως ο Ιερός Ναός «Ζωοδόχου Πηγής» στο Λιβίσι για την προστασία και διάσωση του οποίου δεσμεύτηκε το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από την καίρια παρέμβαση του Βασίλη Οικονόμου στην Βουλή. Το ζήτημα δεν είναι να πραγματοποιούνται απλά πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά να προωθούνται και να προβάλλονται κατάλληλα ώστε να μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες και έτσι να προκύπτουν και έσοδα πρώτα για την τοπική κοινωνία και εν συνεχεία και για τον Δήμο ώστε να μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές του χωρίς να επιβαρύνει υπέρογκα με δημοτικά τέλη τους κατοίκους. Ο παραθερισμός στον οποίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη της χώρας μας είναι ευκαιριακή επένδυση και πάντα θα προκύπτουν φθηνότεροι προορισμοί. Η επένδυση όμως στην ιστορία και τον πολιτισμό μπορεί να φέρει τον λεγόμενο «ποιοτικό τουρισμό» καθώς δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο προορισμοί σας την Ελλάδα και ο νέος Ωρωπός έχει την τύχη να είναι γεμάτος από μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και ανθρώπους ικανούς και έτοιμους να εργαστούν για την κατάλληλη ανάδειξή τους.

Σχέδιο Πόλης – Δασικοί Χάρτες – Προστασία του Περιβάλλοντος
Το Μαρκόπουλο όπως και πολλές άλλες περιοχές του νέου Δήμου δεν έχουν Σχέδια Πόλης. Δυστυχώς με την νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού Περιβάλλοντος απαγορεύεται η οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα έως ότου αποφασίσει το Υπουργείο για τις δασικές εκτάσεις. Ο παραλογισμός που επικρατεί είναι τέτοιος που πλέον αμφισβητούνται και οι οικισμοί που προϋπάρχουν του 1923. Για την «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεν είναι ανεκτά τα ευφάνταστα σχέδια της κυρίας Υπουργού. Τα Σχέδια Πόλης και για το χωριό του Μαρκοπούλου και για την παραλία θα προχωρήσουν και θα οριστικοποιηθούν στην βάση των σημερινών αναγκών αλλά και στη βάση του πώς θέλουμε να αναπτυχθεί το Μαρκόπουλο οικιστικά στο μέλλον. Στόχος είναι η αειφόρος ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από συγκρουσιακές συνθήκες όπου θα αμφισβητούνται τα περιουσιακά δικαιώματα των κατοίκων που εδώ και δεκαετίες αναγνωρίζει και φορολογεί το κράτος. Άλλωστε είναι προς το συμφέρον όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος αλλά αυτή πρέπει να στηρίζεται στην ρεαλιστική αποτίμηση της πραγματικότητας και όχι στην αναζήτηση των δασικών εκτάσεων που υπήρχαν πριν από αρκετές δεκαετίες.

Κομβικό  σημείο η απογραφή του πληθυσμού για τα έσοδα του Δήμου
Δυστυχώς ο τρόπος και η συχνότητα που πραγματοποιείται η απογραφή του πληθυσμού στην χώρα μας δεν αποτυπώνει τον πραγματικό πληθυσμό του Δήμου μας. Η σύνδεση επίσης της χρηματοδότησης του κάθε Δήμου στην βάση των μόνιμων κατοίκων όπως αυτοί απογράφονται δημιουργεί μια μεγάλη αναντιστοιχία σε σχέση με τις εισροές κρατικών ενισχύσεων και τις πραγματικές ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετήσει ο Δήμος. Στα πλαίσια αυτά στόχος μας είναι η πραγματοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας προς τους κατοίκους του Ωρωπού ώστε να επιλέξουν στην διαδικασία της απογραφής ως μόνιμη κατοικία το σπίτι τους στον Ωρωπό, προκειμένου έτσι να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Δήμου μας και να μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα και στις δικές τους ανάγκες. Τέλος θα επιμείνουμε στο να γίνει και σύνδεση της χρηματοδότησης στην βάση ότι κατά τους θερινούς κυρίως μήνες ο μόνιμος πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και πρέπει η δημοτική αρχή να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες.

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στo Δημαρχείο του Ωρωπού και τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Ωρωπού.


Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στο Δημαρχείο του Ωρωπού, το ΙΚΑ και τα ιατρεία του, το Ταχυδρομείο, το Λιμεναρχείο, το Υποθηκοφυλάκειο, τη ΔΕΗ και το Αστυνομικό Τμήμα του Ωρωπού.
Στις συζητήσεις που είχε ο Βασίλης Οικονόμου με τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών και με τους πολίτες που ήθελαν να διεκπεραιώσουν τις προσωπικές τους υποθέσεις, κυριάρχησε η ανησυχία όλων για το τι μέλλει γενέσθαι με τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας αλλά και το πώς θα οργανωθούν οι νέες υπηρεσίες που μεταφέρονται πλέον από τις Νομαρχίες στους Δήμους.
Σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι ξεκάθαρη στις πολιτικές τις επιλογές. Στις σημερινές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες είναι αδιανόητο να μειωθεί το κοινωνικό κράτος, να καταργηθούν σημαντικές κοινωνικές δομές και να πληρώσουν οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για μια κρίση που δεν δημιούργησαν.
Σε ότι αφορά την διάρθρωση των νέων υπηρεσιών που μεταφέρονται στον Δήμο αυτή θα γίνει με βάση την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων και θα παρέχεται η δυνατότητα της μεγαλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης από τα δημοτικά καταστήματα σε κάθε χωριό και από τα ΚΕΠ. Δεν θα υπάρξει μεταφορά υπηρεσίας που ήδη λειτουργεί στον Δήμο του Ωρωπού ούτε μεταφορά υπηρεσιών από άλλη περιοχή στην έδρα του νέου Δήμου. Το στοίχημα είναι να εξυπηρετείται ο πολίτης διανύοντας όσο το δυνατόν μικρότερες αποστάσεις. Σε αυτή την λογική η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι κάθετα αντίθετη στην συγκέντρωση όλων των δημοσίων υπηρεσιών στην έδρα του Δήμου, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ερήμωση όλων των άλλων χωριών που συναποτελούν πλέον τον Ωρωπό και ταυτόχρονα θα δημιουργούσε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην έδρα του Δήμου που δεν έχει αναπτυχθεί κατά τρόπο που να μπορεί να υποδέχεται καθημερινά τόσους πολίτες. Η ταλαιπωρία που θα προκληθεί θα είναι τεράστια και το τελικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από ότι η διατήρηση των υπηρεσιών ως έχουν.
Αναφερόμενος ειδικά στα ιατρεία του ΙΚΑ ο Βασίλης Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατασκευαστούν τα νέα κτίρια του ΙΚΑ φεύγοντας από τις ακατάλληλες σημερινές υποδομές ώστε αυτά να λειτουργούν άρτια, πλήρως στελεχωμένα και να παρέχουν αξιοπρεπείς και ποιοτικές υπηρεσίες στους χιλιάδες ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.
 Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, δεσμεύτηκε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση του καλύτερου δυνατού επιπέδου διαβίωσης για όλους τους κατοίκους. Θα προστατεύσουμε και θα ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος διατηρώντας τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και δημιουργώντας νέες όπου χρειάζεται. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την επέκταση του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου από τον Άγιο Στέφανο, θα δημιουργηθούν οι απαραίτητοι βιολογικοί καθαρισμοί για όλα τα χωριά και θα εξασφαλιστεί η ασφαλής υδροδότηση όλων των οικισμών. Βασικός στόχος είναι να ενισχυθούν με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του νέου Δήμου Ωρωπού, να οργανωθεί καλύτερα η διαδικασία εξυπηρέτησης του πολίτη και να φθάσει ο νέος Δήμος Ωρωπού σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο παροχής υπηρεσιών για το οποίο τόσο οι υπάλληλοι όσο και όλοι οι κάτοικοι θα είναι υπερήφανοι.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του 1940 στον Κάλαμο.

Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του 1940 στον Κάλαμο. Σε δηλώσεις του ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή και οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε προκειμένου να ξεπεράσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του Μνημονίου. Οι μέχρι σήμερα δημοσιονομικές προσαρμογές στρέφονται κατά του κοινωνικού κράτους και οι δανειστές μας απαιτούν να περιορίσουμε τις κοινωνικές παροχές που υποστηρίζουν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είναι όμως αδύνατο να ξεπεράσουμε την μεγάλη οικονομική κρίση φορτώνοντας όλα τα βάρη στους πιο αδύναμους που δεν ευθύνονται μάλιστα καθόλου ούτε για τα ελλείμματα ούτε για το χρέος. Απόψεις όπως αυτές που εξέφρασε ο διοικητής της ΤτΕ μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να μην επικρατήσουν οι νεοφιλελεύθερες απόψεις που θέλουν τους πολίτες υποταγμένους στα συμφέροντα των τραπεζών και των τραπεζιτών. Η επικράτηση τέτοιων απόψεων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Είναι καθήκον όλων μας να αντισταθούμε σε τέτοιες πολιτικές και να εργαστούμε όλοι μαζί ενωμένοι για την επίλυση των προβλημάτων μας. Στον νέο Δήμο του Ωρωπού δεν θα ανεχτούμε εκπτώσεις στο κοινωνικό κράτος αλλά αντίθετα θα αγωνιστούμε για την περαιτέρω ενίσχυσή του καθώς θεωρούμε ότι μόνο μέσα από την κοινωνική αλληλεγγύη και τις άρτιες και ωφέλιμες κοινωνικές δομές υποστήριξης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη σύμφωνα με τα οράματά μας. «Έχουμε δικαίωμα στο αύριο και θα το διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ως ένα κοινωνικό σύνολο, χωρίς παράπλευρες απώλειες,  όπως αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.



Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Επενδύουμε στον άνθρωπο – Ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος – Δεν σπαταλάμε την περιουσία του ελληνικού λαού


Παρά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική το απόγευμα της Τετάρτης, εκατοντάδες φίλοι και υποστηρικτές της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» παρευρέθηκαν στην ομιλία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου στον Αυλώνα.
Ο Βασίλης Οικονόμου ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στις προτάσεις του διοικητή της ΤτΕ Προβόπουλου, λέγοντας πώς είναι αδιανόητο για μια σοσιαλιστική κυβέρνηση να ανέχεται τέτοιου είδους τοποθετήσεις και ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον του κοινωνικού κράτους από στελέχη που διορίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και διατηρούνται στην θέση τους και από το ΠΑΣΟΚ. Είναι προσβλητικό για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατίας μας ένας παχυλά αμειβόμενος από το ελληνικό κράτος τραπεζίτης να επιτίθεται στο κοινωνικό κράτος που δημιούργησε ο Αντρέας Παπανδρέου και να ζητά το κλείσιμο ακόμα και των ΚΑΠΗ θεωρώντας το κόστος λειτουργίας τους σπατάλη για την ελληνική οικονομία, την στιγμή που οι ετήσιες απολαβές του ιδίου επαρκούν για να λειτουργούν ετησίως 50 ΚΑΠΗ! Οι προσωπικές ευθύνες του κυρίου Προβόπουλου για την κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας και τα χρηματιστηριακά παιχνίδια που ο ίδιος επέτρεψε με τις αποφάσεις του, σε βάρος του ελληνικού λαού του αφαιρούν κάθε δικαίωμα να υποδεικνύει περικοπές στο κοινωνικό κράτος και αν είχε την ελάχιστη υπευθυνότητα που αρμόζει στην θέση την οποία κατέχει θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Σε ότι αφορά το διακύβευμα αυτών των εκλογών πιστεύουμε ότι είναι η ύπαρξη του κοινωνικού κράτους ή αν το θεωρούμε περιττή σπατάλη όπως υποστηρίζει το Μνημόνιο και οι τραπεζίτες, δηλαδή αν θέλουμε πολιτικές για τον άνθρωπο και τον Έλληνα πολίτη ή για τις τράπεζες και τους ξένους κερδοσκόπους. 

Κοινωνική Πολιτική για τους κατοίκους του Αυλώνα 
 Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» πιστεύει ότι δεν αποτελούν «σπατάλη» οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής, οι υποδομές και οι δομές που υποστηρίζουν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αντίθετα πιστεύει ότι η κοινωνική πολιτική είναι η ελάχιστη υποχρέωση του ελληνικού κράτους απέναντι στον πολίτη, είναι συνταγματική υποχρέωση και σε καμία περίπτωση το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών δομών δεν ευθύνονται για την οικονομική κατάρρευση. Στις σημερινές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες οφείλουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες κοινωνικές δομές, να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσουμε όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους. Στα πλαίσια αυτά για τον Αυλώνα προτείνουμε:
1. Λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στον Αυλώνα όπως ήδη έχει ζητήσει από την Βουλή μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με παρέμβασή του ο Βασίλης Οικονόμου, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να εξετάζονται και να δέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας αλλά και για να παρέχεται άμεση βοήθεια στα έκτακτα περιστατικά.
2. Εξασφάλιση λειτουργίας δημοτικού βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού στον Αυλώνα με δυνατότητα κάλυψης του συνόλου των αναγκών σήμερα αλλά και στο μέλλον.
3. Υποστήριξη και αναβάθμιση της λειτουργίας της Λέσχης Ηλικιωμένων Αυλώνα και συνεργασία για την ουσιαστική συμμετοχή των μελών της Λέσχης στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Αυλώνα
4. Εξασφάλιση πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αναβάθμιση των υπηρεσιών του για όλους όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη και κατάλληλη στελέχωση του με το απαραίτητο προσωπικό  

Υποδομές και βελτίωση του επιπέδου ζωής στην καθημερινότητα     
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεσμεύεται για την κατάλληλη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον κατάλληλο φωτισμό του, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς οι δρόμοι του Αυλώνα. Σε αυτή την λογική θα πραγματοποιηθεί κυκλοφοριακή μελέτη ώστε να απαγορευτεί η κίνηση βαρέων οχημάτων μέσα στο οικιστικό κομμάτι του Αυλώνα και ιδιαίτερα στις περιοχές πέριξ των σχολικών κτιρίων και όπου αλλού δραστηριοποιούνται οι νέοι και τα παιδιά. Σε ότι αφορά το Σχέδιο Πόλης αυτό θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό με βάση τις μελλοντικές πληθυσμιακές ανάγκες και τα όρια της οικιστικής επέκτασης που θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημιουργίας ή μη βιομηχανικής ζώνης στον Αυλώνα, λέγοντας ότι ούτε έχουμε χωροθετημένη βιομηχανική ζώνη ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε, το μόνο που θέλουμε και θα προβλέπεται, είναι μέσα από το Σχέδιο Πόλης ένα τεχνολογικό πάρκο και ήπιες βιομηχανικές δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στην αναρχία που επικρατεί λόγω της απουσίας συνολικής ρύθμισης. Παράλληλα και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα δημιουργηθεί δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας το οποίο θα είναι βιώσιμο οικονομικά και θα έχει ως στόχο την σύνδεση των περιοχών μεταξύ τους και την εύκολη πρόσβαση όλων στους σταθμούς του Προαστιακού ώστε να γίνει το τρένο βασικό μέσο μεταφοράς για όλους. Στον νέο Δήμο του Ωρωπού θα αγωνιστούμε για να μην υποχρεούνται τουλάχιστον οι μόνιμοι κάτοικοι στην καταβολή διοδίων για τις εντός του Δήμου μετακινήσεις τους και παράλληλα θα απαιτήσουμε να τηρηθεί η σύμβαση που υπέγραψε η ανάδοχος εταιρεία και σύμφωνα με την οποία υποχρεούται στην δημιουργία ασφαλών παράπλευρων οδών ελεύθερης διέλευσης.   

Διαχείριση απορριμμάτων – Στροφή στην ανακύκλωση
Στον νέο Δήμο του Ωρωπού θα γίνει συστηματική προσπάθεια για την σχολαστική περισυλλογή των απορριμμάτων και την καθαριότητα όλων των περιοχών. Προκειμένου όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα να είναι εφικτό θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι ώστε να υπάρχει κατάλληλη διαχείριση των απορριμμάτων και να αναπτυχθούν πολιτικές που θα συμβάλλουν στην μείωση του όγκου τους. Κεντρικό ρόλο λοιπόν στον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Αττικής θα κατέχει η ανακύκλωση, στα πρότυπα της Ελευσίνας, η οποία αν εφαρμοστεί σωστά και συνειδητά θα φέρει και πόρους στον Δήμο και τους πολίτες ενώ θα μειώσει σημαντικά και το κόστος της περισυλλογής των απορριμμάτων. Θα μελετήσουμε την δυνατότητα χωροθέτησης σταθμού μεταφόρτωσης σε απόσταση ασφαλείας από το  οικιστικό περιβάλλον ώστε να μπορεί να γίνεται και κάποια επεξεργασία των απορριμμάτων με συστήματα διαλογής και κομποστοποίησης αλλά και να μειώνεται το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Τα απορριμματοφόρα θέλουμε να μαζεύουν συνεχώς τα σκουπίδια κάτι που δεν γίνεται εφόσον ο μίσος χρόνος εργασίας σπαταλάται για την απόρριψή τους στα Άνω Λιόσια. Θα μπει οριστικό τέλος στις αυτοσχέδιες χωματερές και στην ανεξέλεγκτη ρίψη μπάζων σε όλη την Επικράτεια του Δήμου με συχνούς ελέγχους από το προσωπικό του Δήμου και αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους επιμένουν να ρυπαίνουν τους ελεύθερους χώρους.

Επένδυση στον τουρισμό όχι στον παραθερισμό    
Στόχος της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» είναι η επένδυση στον Τουρισμό και όχι στον παραθερισμό. Για το λόγο αυτό στο πρόγραμμα που έχει καταθέσει προβλέπει την δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου και την επένδυση στον πολιτισμό και την ιστορία του νέου Δήμου. Η ανάδειξη για παράδειγμα του Μουσείου Ζυγομαλά και του σημαντικού έργου που πραγματοποιείται μέσα από αυτό θα είναι μια από τις κύριες επιδιώξεις της νέας δημοτικής αρχής. Το ζήτημα δεν είναι να πραγματοποιούνται απλά πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά να προωθούνται και να προβάλλονται κατάλληλα ώστε να μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες και έτσι να προκύπτουν και έσοδα πρώτα για την τοπική κοινωνία και εν συνεχεία και για τον Δήμο ώστε να μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές του χωρίς να επιβαρύνει υπέρογκα με δημοτικά τέλη τους κατοίκους. Αν και συνήθως το παραλιακό μέτωπο γνωρίζει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο νέο Δήμο καθώς υπάρχει η θέληση παράλληλης και ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών. Η αξιοποίηση για παράδειγμα της Πάρνηθας μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες και να δημιουργήσει σημαντική τουριστική δραστηριότητα με σεβασμό στην φύση καθώς οι δράσεις που θα αναπτυχθούν δεν θα χρειάζονται την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά αντίθετα θα απαιτούν την προστασία του.

Δεν θα αφήσω ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο
Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι χρήματα και πόροι για τις κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές υπάρχουν, αρκεί κάποιος να γνωρίζει πού, πώς, πότε και σε ποιον να απευθυνθεί χαράσσοντας μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες τις πολιτικές του προτεραιότητες. «Θα είμαι απαιτητικός, πιεστικός και εξαιρετικά ενοχλητικός προκειμένου να εξασφαλίσω για τους συμπολίτες μου όλα τα απαραίτητα εφόδια και πόρους ώστε να πετύχουμε την ανάπτυξη που εμείς θέλουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο κοινωνικό θύλακα προστασίας που θα διέπεται από κοινωνική δικαιοσύνη και που θα φροντίσει όλοι να είναι συμμέτοχοι στον παραγόμενο πλούτο. Δεν θα αφήσω ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο. Θα κυνηγήσουμε κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υπάρχει είτε στο ΕΣΠΑ είτε εκτός αυτού, θα επιδιώξουμε τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου μας για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Σε αυτό τον αγώνα για το αύριο του τόπου μας, θέλουμε την βοήθεια όλων των πολιτών. Σήμερα με την εντολή που θα μας δώσετε, Αύριο με την ενεργή συμμετοχή σας, για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το επίπεδο της ζωής μας, για να δούμε τα όνειρά μας να γίνονται πραγματικότητα, για να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο τόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου, ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους παρά τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.     

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΛΕΣΙ







ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΩΡΩΠΟΥ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ, ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ







ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ







Αθανάσιος Σαρκίρης, Πρόεδρος Πολυδενδρίου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον "Συνδυασμό Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"















Φασόης Μιχαήλ, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Μαρκόπουλο) με τον Συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"